Greșelile sunt calea lui Dumnezeu de a vorbi cu tine...

 
 Greșelile sunt calea lui Dumnezeu de a vorbi cu tine
Greșelile îți spun: " Trezește-te! Fii atent! Este ceva ce trebuie să înveți !"
Greșelile sunt păcate doar atunci când nu sunt recunoscute.

Acest articol este dedicat greșelilor. ceea ce majoritatea oamenilor învață la școală este să se teamă de a nu greșii. Frică lor devine un zid mental, o prăpastie între ceea ce știu și ceea ce trebuie să învețe.
Ai privit vreodată un copilaș care învață să meargă ? Cel mic stă în picioare , se clatină ,apoi un pas . De multe ori cade, și plânge ,... știm cu toții ce urmează ..: nu trece mult și copilul se pune iar pe treabă : se ridică de la podea, își îndreaptă spatele, se clatină cade din nou și probabil plânge din nou. Tot repeta acest proces până când între o bună zi va merge după care va alerga la învățat să meargă pe bicicletă să conducă o mașină și va pleca acasă .
Acesta este modul în care Dumnezeu ne-a creat să învățăm. oamenii învață din greșeli . dacă un copil ar fi pedepsit de fiecare dată când cade atunci sau târât tot restul vieții. copilul nu ar mai pleca niciodată acasă ...
In școlii elevii învață prin intermediul predatului , al studiului și cititului și apoi dai un test. Să presupunem că primesc un test din 10 întrebări la care un elev greșește patru întrebări acest elev va avea un calificativ de 60%. Profesorul îi dă acest calificativ în funcție de greșelile făcute , după care evident se va trece la lecția următoare....
Problema este că sistemul școlar
nu ia în considerare cea mai importantă parte a testului , GRESELILE!!!
Când ar trebui să învățăm de pe urmă greșelilor, elevii sunt pedepsiți pentru ele...
Mulți elevi pleacă de la școală simțindu-se proști (poate nu chiar.., dar ,cu siguranță nu inteligenți) și cu teama să nu mai greșească Părerea mea este că , neîncrederea creste în capacitatea lor de a învăța ....
Greșelile îi spun profesorului ce nu știu elevii și, în multe cazuri, ceea ce profesorul nu a reușit să îi învețe. Greșelile sunt oportunități de a devenit mai inteligenți atât pentru elev cât și pentru profesori. La un an după ce au terminat școala 75% din răspunsurile "corecte" vor fi uitate de majoritatea elevilor. Din păcate ceea ce nu vor uita sunt mesajele negative : " Nu face greșeli! numai prostii fac greșeli!"
"Cei mai buni profesori din lume sunt în cărți " R.T.K. . Citind despre viața lui Thomas Edison ( Thomas Alva Edison a trăit între 1847 și 1931 a fost inventator și fondator al gigantului corporativ General Electric) scria despre el că : atunci când era elev profesorii îi spuneau lui că este " prea prost să învețe" și că este "fără minte" . a abandonat școala și a fost educat de mama lui, acasă, unde a avut timp să studieze ceea ce îl interesa.

Una dintre creațiile sale a fost prototipul pentru laboratorul modern, al zilelor noastre. La laboratorul său oamenii puteau să experimenteze ca o echipă ; el și echipa lui au avut Libertatea de a eșua împreună până când au reușit...

Invențiile care au ieșit din laboratorul său sunt telegraful, fonograful, becul electric, baterie alcalină și kinetoscopul sunt invenții care au schimbat lumea după părerea mea. Nu e rău pentru un elev care este prea prost să învețe. Aș vrea să îi enumăr două citate din cartea lui Edison legate de greșeală : " Nu a fost un esec (greșeală). Tocmai am găsit 10.000 de modalități care nu funcționează." sau un citat care era adresat celor care renunță ușor " Multe dintre eșecurile (greselile ) vieții trăite de persoane care nu și-au dat seama cât de aproape erau de reușită atunci când au renunțat."

                                 Rolul școlii este de a ne pregăti pentru viață . Reprezintă deopotrivă un Fundament și o mentalitate conform căreia - fără idei noi care să revoluționeze- zarurile au fost aruncate. Ingrijorarea mea este că sistemul nostru educațional se folosește de teamă pentru a preda. Acesta este motivul pentru care oamenii nu pot gândi . Părerea mea este că influențează EQ ( inteligența emoțională) întru un mod negativ. Iși fac mai multe griji să nu facă greșeli , să nu esueze sau să nu se facă de râs. Sistemul educațional se bazează pe cel german , este un sistem educațional conceput pentru a produce muncitori și soldați oameni instruiți să urmeze ordine și să facă ce li se spune. nu spun că este rău să urmez ordine ordine mă supun legii o persoană trebuie să fie un subordonat bun înainte să devină Un lider bun. Când oamenii nu mai respectă regulile și legile avem parte de haos. Părerea mea este că în sistemul școlar ar trebui să dăm o mai mare importanță EQ-ului ( inteligenței emoționale).















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mintea ,... o nesecata mina de aur.... Tu ce ai de gand..??..

Scoate la iveala invingatorul din tine @MSCA Consult #mscaconsult

TATA UITA (W. Livingston Lamed)