Mintea ,... o nesecata mina de aur.... Tu ce ai de gand..??..


           #Mintea umana este un amestec de nenumarate #caracteristici si #tendinte .Ea cuprinde simpatii si antipatii , optimism si pesimism , iubire si ura , dorinta de a construi si a distruge ,bunatate si cruzime . Mintea este alcatuita din toate aceste caracteristici si din multe altele . E o asociere ce le cuprinde pe toate ,una sau alta dintre ele fiind predominanta , in functie de fiecare minte in parte. Mintea umana nu are nimic ocult . Ea functioneaza in acord cu legile si principiile  fizice si economice . N-ai nevoie de ajutorul nimanui  pentru a-ti folosi mintea asa cum doresti . Indiferent care este situatia ta in viata , tu singur iti controlezi mintea  , dar numai cu conditia sa-ti exerciti acest drept si sa nu lasi pe altcineva sa o faca in locul tau .   Invata cate ceva despre puterea mintii tale. Te vei elibera de blestemul fricii si te vei simti plin de curaj si inspiratie.              
        #Gindul e ca o samanta ce da rod si se inmulteste , de aceea , este periculos sa insisti asupra gandurilor distructive, pentru ca , mai devreme sau mai tarziu ,ele vor cauta sa se materializeze prin actiune. Prin intermediul principiului #autosugestiei - care se refera la gindurile pe care le cultivi prin #concentrare - gindurile vor incepe sa se cristalizeze in actiuni.                                                                          Daca acest #principiu ar fi inteles de toata lumea si predat in scolile publice , in zece /maxim douazeci de ani , el ar schimba intreaga viziune morala si economica a lumii. Prin intermediul lui mintea umana se poate elibera de tendintele sale distructive , insistand cu precadere asupra celor constructive. 
               #Principiul_autosugestiei  este una dintre legile fundamentale ale psihologiei aplicate. Inchipuiti-va cat de importanta ar fi pentru mintea tanara si maleabila a copilului daca ar intelege acest principiu si ar incepe sa le foloseasca inca de la gradinita... Printr-o reala intelegere a acestui principiu si cu participarea profesorilor predicatorilor , filozofilor , scriitorilor , calea generala a mintii umane ar putea fi orientata intr-o directie constructiva in mai putin de 20 de ani.                                                      
 - Tu ce ai de gand sa faci in legatura cu asta..?  
            Incepe sa te folosesti de acest principiu pentru binele tau si al celor dragi tie .S-ar putea ca fii si ficele tale sa nu aiba norocul sa invete la scoala asa ceva , Dar... nimic nu te impiedica sa ai inveti cate ceva despre asta acasa.  Un fapt la care ar fi bine sa #meditam este ca numai ceea ce gandesti pentru tine , numai concluziile la care ajungi cu mintea ta iti vor fi de folos pe termen lung .       
          Fericirea nu poate fi cumparata , "imprumutata" cersita sau furata. 
      Nu poti face asta , trebuie sa o creezi cu mintea ta si s-o intelegi.  #Caracterul_tau se construieste constant din impresiile care-ti parvin din mediul inconjurator , drept urmare , poti sa il modelezi dupa placul inimii tale. Inconjoara-te de imaginile marilor barbati si femei pe care le admiri , tine vizibile motouri si cugetari pozitive , pune la indemana , pe noptiera , cartiile autorului tau favorit si citeste-le mereu cu creionul in mana , subliniind pasajele care trezesc in tine cele mai nobile ganduri , umple-ti mintea cu cele mai indraznete , mai impresionante si mai inaltatoare idei si , in curand , vei incepe sa vezi ca personalitatea ta va capata nuanta si caracteristicile mediului pe care ti l-ai construit .

 




Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Scoate la iveala invingatorul din tine @MSCA Consult #mscaconsult

TATA UITA (W. Livingston Lamed)