Capacitatea de a vedea în perspectivă...

 

Pe lumea aceasta există un număr de persoane dacă ar fi să îi adunăm pe toți cred că este vorba de milioane înhămat la niște munci mediocre deprimante, care le strivesc sufletul, și care nu fac altceva decât să le asigur existența , pentru niciun alt motiv decât faptul că nu au puterea de a privi lucrurile în perspectivă ! Dacă acest lucru este adevărat măcar în parte ce acuză gravă ce al sistemului nostru educativ! dacă procesul de ați lărgii perspectiva pentru a ținti către realizări din ce în ce mai mari este realmente de valoare, ce păcat că nu se insistă mai mult asupra acestuia în instituțiile de învățământ ale lumii.
La începutul oricărei afaceri sau profesii foarte puțin probabil să vezi toate posibilitățile care ți se deschid în față și să le cuprinzi în planurile tale dar pe măsura trecerii timpului vei reuși să vezi lucrurile în perspectivă și să îți propui din ce în ce îndepărtate. Trebuie neapărat să îți cultivi această putere de a vedea în perspectivă. puterea de a vedea în perspectivă e singură putere de pe fața pământului care îți permite să ieși din mocirlă mediocrității indiferent în ce domeniu te-ai afla. capacitatea de a vedea în perspectivă este valabilă și în planificarea unei cariere, în clădirea unei case, sau în cultivarea spiritului.
Acum după toți anii de experiență văd limpede ca niciodată nu reușim să facem mai mult decât ne-am propus. Se prea poate să realizezi mai puține decât prevedeau planurile tale, dar niciodată nu vei realiza mai multe ! Niciodată nu vei vinde mai multe produse decât ai plănuit, niciodată nu vei deveni mai faimos decât ți-ai propus și niciodată nu vei fii mai prețuit în ochii celor din jurul tău decât ai intenționat să fii, așadar din când în când merită să vezi în perspectivă, încercând să cuprinzi tot orizontul cu privirea.
Bărbatul sau femeia care nu își lărgesc constant perspectiva, încercând să vadă mai mult, mai bine și mai cuprinzător, pot fi asemănați cu niște cai îmblânziți, transformați în animale de povară. Unul dintre motivele pentru care astfel de cai nu încearcă niciodată să își rupă hățurile să se elibereze este faptul că le lipsește puterea de a vedea în perspectivă. Ei își acceptă soarta cu supunere , fără să își imagineze măcar o clipă că nici un om pe fața pământului nu ai ar putea struni dacă se ar împotrivi și rupi chingile care îi țin legați.
Dumnezeu să îi ajute pe cei cărora le lipsește această putere ( capacitatea a vedea în perspectivă) , pentru că nu au cultivat-o în sine și nu ia încurajat dezvoltarea.

Postări populare de pe acest blog

Mintea ,... o nesecata mina de aur.... Tu ce ai de gand..??..

Scoate la iveala invingatorul din tine @MSCA Consult #mscaconsult

TATA UITA (W. Livingston Lamed)