Petrodolarul si impactul lui in Economia Mondiala @MSCA Studio Tim


   Petrodolarul si impactul lui in economia mondiala , Petrolul ocupă de mult un loc importantă în istoria cât și în economia Mondiala,
  In 1944 intră în vigoare acordul de la Bretton Woods impune etalonul Standard dolar -aur . Statele Unite sunt de acord să își susțină dolarul cu aur. Lumea întreagă este obligată să tranzacționeze pe plan internațional în dolari americani . Asta însemnă că în loc să economisească aur băncile centrale ale lumii trebuie astfel să economisească dolari americani. Dolarul era la momentul respectiv " la fel de puternica ca aurul" ; Deci în concluzie era "maneda de rezervă a lumii"
In 1971 președintele american Nixon a încălcat acordul Breton Woods si a renunțat la etalonul aur pentru dolarul american , dolarul a devenit datorie... Aceasta este una dintre cele mai mari schimbări economice din istoria lumii.
In 1972 America deschide porțile către China siguranța locului de muncă se pierde în favoarea țărilor cu salarii mai mici. Astfel în trei decenii China trece la statutul de țară săracă la una din cele mai puternice țări ale lumii...
In 1974 Statele Unite sub același președinte Nixon semnează acordul Petrodolar cu Arabia Saudită. dolarul american este acum susținut de petrol toate țările trebuie să cumpere acum pe trol în dolari americani... lucru care face din dolarul american cea mai puternică monedă din istorie..
Petrodolarii au permis FED -ului ( sistemul Federal de rezervă monetară a fost creat în 1913) să imprime bani pe bandă rulantă . Vestea bună este că economia Statelor Unite avut un Boom economic de creștere. Vestea proastă că terorismul a luat amploare.. Mii de oameni mor din cauza ororilor teroriștilor. Alte milioane își părăsesc terorizați locurile natale distruse de război, un război cauzat în mare parte de petrodolar.
America își asumă de multe ori rolul de polițist al lumii . Lucrurile nu stau chiar așa America luptând mai mult pentru Autoritatea dolarului american.
 Prin urmare criza din Orientul Mijlociu începută in 1974 , când dolarul a devenit petrodolar. Motiv pentru care milioane de oameni încep să emigreze spre Europa.
In 1999 Uniunea Europeană creează moneda euro .
In anul 2000 Sadam Hussein își anunța intenția de a vinde petrolul Irakian în euro... ( în 2003 războiul din Golf unde Sadam este înlăturat de la putere. )
In 2001 World Trade Center este atacat 14 dintre cei 19 atacatorii sunt din Arabia Saudită.
Petrolul ocupă de mult un loc importantă în istoria cât și în economia Mondiala, reamintim pe scurt în 1914, Pearl Harbor a fost atacată după ce Statele Unite au oprit exportul de petrol către Japonia. Războiul din Vietnam a pornit de la petrol, nu de la comunism, Statele Unite nefiind de acord cu accesul Chinei la zăcămintele de petrol din Vietnam ( conflict început în 1961 și sfârșit în 1975) si în 2003 războiul din Golf cu moartea lui Saddam Hussein ; Iranul, al patrulea mare producător de petrol la nivel mondial, a renunţat integral la dolar ca valută utilizată la incasarea veniturilor din vănzările de ţiţei, a anunţat, la sfărşitul lui 2007 ( între Teheran şi Washington a apărut un conflict, privind programul nuclear dezvoltat de statul musulman ) ; 2009 Muammar Gadafi propune vânzarea petrolului din Libia în dinari susținuți de aur, în 2011 Gadafi este ucis .Petrodolarul trebuie aparat el conferind americanilor o economie prospera , un stil de viață mai bun și un avantaj neloial în fața Națiunilor. Dacă Petrolul nu ar fi tranzacționat în dolari americani economia SUA se va prăbuși.
China și Rusia construiesc o conductă de petrol și vor comercializa pe tronul în monedele lor naționale. Acordul din 1974 care a creat Petrodolarul este tot mai aproape de sfârșit. Probabil că suntem generația care vom prinde apogeul petrodolarului.

 petrodolar este un dolar american obținut de o țară din vânzarea de petrol. Termenul a fost inventat de profesorul de economie Ibrahim Oweiss, în 1973


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mintea ,... o nesecata mina de aur.... Tu ce ai de gand..??..

Scoate la iveala invingatorul din tine @MSCA Consult #mscaconsult

TATA UITA (W. Livingston Lamed)